På tal om.

Nyårsafton!

Dagen spenderades hos farmor med god mat, trevliga släkten och smarrig efterrätt.
Och kvällen spenderades med dom bästa - Decci och Erika! (och Kent var med på ett hörn..)
Var mycket trevligt att få fira in det nya året med dom, och utan alkohol dessutom - mycket skönt.
Underbart att få starta året på ett sådant bra sätt, sen att det inte fortsatt lika bra är en annan grej.

Har en massa härliga bilder som jag hade velat lägga upp, som visar på varför Decci och Erika är dom bästa.
Alltid en skrattfest när man umgås med dessa två busungar.

Med risk för att låta töntig - BFF utan tvekan!

Anton Corbijn.

Anton Corbijn - Fantastisk fotograf!
Så enkla men ändå så känsloladdade bilder, underbart.
Om man ändå hade vart någorlunda bra som han, eller iaf få chansen att försöka fota nå riktiga porträttbilder.

Denna mans bilder är ren kärlek!
Kika in hans hemsida så förstår ni vad jag menar.

Colours!

Sminkningen i Pride-flaggans färger som jag gjorde i somras när man var och spanade in Pride..
 

Pimpim - Original


Ja idag är det måndag och ny vecka.
Hade lektion idag från 9 till 12 ungefär och föreläsningen handlade om klimatförändring. Var väl helt okej, men med tanke på hur mycket det finns att säga och ta upp om klimatförändring så kände jag att det saknades något.
I dagens samhälle är det ju en väldigt stor fråga så knappt 3h föreläsning kändes lite väl, hade velat haft de lite mer ingående.
Vad, varför och framförallt hur kan vi ändra på det som händer? Men hade även vart intressant att höra vad läraren själv tycker om den debatt som pågår om klimatet.
Man kanske borde skriva till kursansvarig och säga att man hade velat ha en hel dag om detta ämne, kanske bjuda in nå som är väldigt insatt i detta ämne eller.
Det hade jag gillat! Men man kan väl inte få allt här i världen.

New Years Eve cake!

Nyårsmiddagen åts hos farmor och som vanligt stod lilla jag för efterrätten.
Blev en vit choklad "kaka" med grädde och en massa färska frukter!


Dubbelmoral?

Måste få skriva av mig lite..

Dubbelmoral är något som gör mig så fruktansvärt irriterad.
Hur kan man förvänta sig att folk ska acceptera ens åsikter och drömmar, när man inte kan acceptera att andra inte drömmer om samma saker eller har likadana åsikter.
Kan ju inte klanka ner på att nån vill ha ett annat liv än vad en själv vill ha för att sedan bli sur när dom säger något tillbaka.
Och låtsas vara förmer än alla andra. Jag spyr på det!

Patetiskt är vad det är!
 

Sushi - check!

Dagens lunch bestod av sushi, finns bara en sak att säga - ÄNTLIGEN!
Som jag har längtat efter det, förstår inte varför jag inte svängt förbi där tidigare.
Drog iaf dit med familjen Svensson från Lönneberga i Katthult! Ida (jag), Emil och Alma tyvärr saknar vi en Anton.
Enda som jag fann lite irriterande med stället var att om man vill ha vegetarisk så kostar det 10kr mer. Lite synd men men.

Mimmi Mouse.

Här om dagen när jag promenerade runt lite på stan så var jag inne på Lindex för de hade halv reapriset på massa saker. Hittade väl inget allt för roligt men en liten sak för ynka 15kr blev det.
Och det var kärlek vid första ögonkastet, älskar sådana här diadem.

Lollipop.



Idag på förmiddagen har det "spökat" här lite. Strömmen har slagits på och av titt som tätt och igår kväll fungerade varken fläkten eller lampan ovanför diskbänken men nu fungerar allt så bra.
Tror nog dock de har en mer vettig förklaring än att det spökar.

Har äntligen fått tag på väskan min jag glömde på tåget mellan Kiruna och Luleå. Tog bara sisådär 18dagar, nu gäller det bara att hålla tummarna för att den kanske (troligen inte) hinner komma innan helgen då.
Var dessutom inte billigt att få den skickad, hela 395spänn är jag tvungen att punga ut med. Det tar emot men måste man så måste.


Q and A ?


Att folk frågar vad man pluggar har jag inget emot, bara roligt när folk verkar intresserad men de finns en fråga som jag bara blir mer och mer irriterad över ju oftare jag får höra den.

Q - 'Så vad pluggar du då?'
A - 'Jag pluggar på naturguidesprogrammet.'
Q- ' Aha vad blir man av de då?'
A - 'Dööh, om programmet heter naturguide så kanske man kan tänka lite längre än vad näsan räcker och inse att det kanske har något med natur & guide att göra.....'

Inte för att verka som en bitterfitta, men är bara ärlig med hur jag kan känna det ibland.

Ny vecka - babbel babbel!

Då var det dags för en ny vecka. Tänk vad tiden bara flyger förbi fort som fan, fast de kan vara ganska skönt ibland.

Haft lektion från 9 till 12, idag handlade det om Meterologi. Ganska så intressant faktiskt dock pratar läraren på ett litet jobbigt sätt men bara att försöka att inte fokusera på det utan istället på innehållet.
Hittills så har denna kurs börjat bra, så nu är det bara att hoppas den fortsätter i samma anda.



Mina vackra tulpaner som jag haft ståendes på köksbordet har nu efter över en vecka börjat ge upp och vissna. Men är förvånad över att dom stått så länge, tulpaner har ju en förmåga att börja vissna efter bara någon dag. Så vem vet, jag kanske har lite gröna fingrar trots allt.

Detta inlägg innehåller bara en massa onödigt babbel, inget allt för intressant men liten uppd om vad som händer.

Hoppas det är bra med alla där ute! ♥

Orange - Red - Black.

Börjar bli sugen på att färga håret, antingen göra det själv (som vanligt och det är ju helt klart det bästa alt för en fattig student) eller göra det ordentligt och gå till frissan.

Men så kommer man ju till den vanliga men ack så knepiga frågan: Vilken färg ?
Antingen fortsätter man köra på den röda stilen eller så byter man helt. Är bland annat sugen på få till en slags guldbrunorange färg alá Mila Jovovich:Det Femte Elementet. eller riktigt svart som Snövit


Vad säger folk, vilken färg ?

Bunch of randomness!

Sane - Insane.

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt. Eller jo en sak, jag har diskat och gjort rent diskbänken men annars inte ett skit.
Huvudvärken har bankat på hela dagen men nu börjar den äntligen släppa. Nacken är dessutom stel och hade mer än gärna velat haft någon här som kunde massera mig.

Finns verkligen inge bra på tv ikväll, bara en massa skit. Som tur är har jag ju min lilla filmlåda att rota i. Önskar dock jag hade lite nya filmer att kika.
Någon som har nå förslag på bra filmer ?

Missing photos..

Tyvärr har jag inte så mycket relevanta bilder att lägga upp just nu, men så fort jag fått min bortsprungna väska där kamerasladden ligger så lär det nog garanterat dyka upp en massa nya bilder. Och en bättre uppd om hur "jullovet" i Kiruna spenderades.

Tills dess får ni hålla ut med mycket text och få bilder men jag hoppas de är okej!

20/1-12 : årets första dopp!

Som jag skrivit tidigare så var det igår dags för att ta årets första dopp.
Hoppa ner i en isvak ute på Höglandssjön här i Övik för att se hur kroppen reagerar vid hypotermi.
Kan väl börja med att säga allt som allt var det en mycket trevlig dag där ute på sjön.

Vi tog oss ut på isen och började fixa till en isvak som vi skulle kunna hoppa ner i och bredvid den gjorde vi även upp en skön varm eld som man skulle kunna värma sig vid.
Efter lunch var det dags att göra sig redo för att hoppa i, inte för att spekulera allt för mycket men tror nog de flesta hade lite pirr i magen för att bada isvak (utan bastu att värma sig i sen) är ju inget man gör dagligen.
Var inte så kallt som jag hade trott, men nog är jag glad över att man hade klasskompisar sen som hjälpte en på med dom varma och torra kläderna sen då man märkte av bara den lilla korta stunden man var ju gjorde mycket för ens balans och koordinationsförmåga.
Vatten är verkligen mitt element, hade nästan lust att hoppa i en gång till men gjorde icke det. :P

Sen när man kom hem så vill man egentligen bara krypa ihop i sängen för att sova, men de kunde man ju inte göra. Hade ju en massa blöta kläder som man var tvungen att hänga upp på tork och sen skolarbete att fixa klart.

Imorse när jag vaknade så hade jag världens huvudvärken, kändes nästan som om jag hade vart ute på krogen igår men de hade jag ju inte (eller?!). Vem vet, kanske gick dit i sömnen.

In the wintertime.. and the feeling is cold.



Så himla skönt att det äntligen blivit riktig vinter här nere, minusgrader och ordentligt med snö!
Finns dock två saker jag verkligen inte gillar med vintern och det är :

Alla dessa förbannade plogbilar som ska köra omkring i otid. Självklart är det bra att dom är ute och plogar när det snöar så man kommer förbi och fram! MEN de behöver väl inte köra här utanför hela 3 ggr på en och samma natt. Först omkring halv 12 och den jäveln väsnades som tusan, sen kom de en annan vid halv 1 och sist men inte minst en på morgonen vid halv 6. Gissa om man var glad då!!?

Och sen det i stort sett oundvikliga halkandet. Foten glider och resten av lemmarnas flaxande gör att man ser ut som en trasdocka. Men de jobbigast är väl ändå att råka halka bland folk, tror nog de flesta kan hålla med om att det kan vara ganska pinsamt ?!
Jag drog årets första halka igår på väg hem från Höglanssjön. Nyss gått förbi en busshållplats där det stod en massa ungdomar och VIPS så låg jag där på marken. Pinsamt värre! Kan dock tänka mig att det måste sett ganska roligt ut då jag inte bara flög som en trasdocka, jag hade även på mig en stor fet ryggsäck.
Glad att man kan roa någon iaf.

I like to Bang my head.

Sitter och lyssnar på Lena och funderar lite. 
Imorgon är det ju dags för fältsäkerhet - iskunskap. Årets första dopp! Borde nog egentligen ta och kolla vad jag ska ha på mig för kläder och vad för ombyte man ska ha så man inte fryser ihjäl sen.
Ska bli intressant och se hur kroppen reagerar vid hypotermi.

Snart helg igen, undra vad man ska hitta på måntro.. Hm. Eller vet ju en sak jag ska göra, städa lägenheten. Men som tur är går de ju fort att göra det.
Är himla sugen på att gå ut och dansa men de lär ju icke hända.



Spoooo - tify

Underbart att kunna lyssna på Spotify igen, har saknat det.

På tal om musik, den 27:e kommer ingen mindre än NORDMAN hit till Övik för spelning på Larrys (O'Learys) och jag kan väl säga att jag är sjukt sugen på att gå. Dock måste man köpa biljett och den kostar 150 och så lockande är inte Larrys även fast Nordman är lockande. Han är ju nostalgi så det bara tjuter om det! 'Vandraren har ingenstans att gå..' 'Djävul eller Gud, Vem är du? Vem är jag?'



Daamn!

Hejlå!

Im back! (ta det med en nypa salt)

Har gett upp hoppet om gamm-datorn så nu sitter jag vid den nya - and its awesome!

Hur som helst, har pluggat nu i omkring ett halvår och jag trivs fortfarande väldigt bra. Självklart finns de lite mer att önska gällande vissa saker men de är faktiskt helt okej. Och som sagt, klasskompisarna är ju pure awesomeness!
Börjat på en ny kurs : Naturgeografi - har potential att bli väldigt intressant men låter tiden utvisa.

Imorgon har vi fältsäkerhet, och dags att ta årets första dopp! Lär nog inte bli speciellt skönt men intressant att se hur kroppen faktiskt reagerar vid hypotermi. Spännande!

Trivs väldigt bra i min lägenhet, så skönt att ha ett eget place. Kunna laga precis den maten man vill, duscha när man vill och hur länge (iaf tills varmvattnet tar slut) och kunna springa naken omkring om man nu så skulle vilja det.

Luuv!
RSS 2.0